Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9.90

Αναζήτηση

Έρευνα: Ποια λαχανικά βοηθούν στην καθυστέρηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών;

Έρευνα: Ποια λαχανικά βοηθούν στην καθυστέρηση του γκριζαρίσματος των μαλλιών;
Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι ορισμένα συστατικά στα πράσινα λαχανικά μπορούν να καθυστερήσουν το γκριζάρισμα των μαλλιών.

Το γκριζάρισμα των μαλλιών είναι φυσικό και συμβαίνει όταν μειώνεται η παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που δίνει το χρώμα στα μαλλιά. Αν και συνδέεται κυρίως με τη γήρανση, άλλοι παράγοντες όπως το άγχος, η υγεία, η διατροφή και η γενετική επηρεάζουν επίσης τη διαδικασία.

Με την πάροδο του χρόνου, τα μελανοκύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής και στο δέρμα λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά, παράγοντας όλο και λιγότερη μελανίνη. Η ηλικία εμφάνισης των πρώτων γκρίζων μαλλιών, καθώς και η ένταση και ο ρυθμός του γκριζαρίσματος, επηρεάζονται από το πότε συνέβη αυτό στους γονείς μας.

Η κακή διατροφή, όμως, μπορεί να προκαλέσει πρόωρο γκριζάρισμα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Nagoya στην Ιαπωνία ανακάλυψαν ότι η λουτεολίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο μπρόκολο και το σέλερι, μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία. Στη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Antioxidants, αναφέρεται πως η λουτεολίνη επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων που παράγουν μελανίνη, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του φυσικού χρώματος των μαλλιών.

Αν και η έρευνα είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελανίνης, προκαλώντας αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών.

Εκτός από τη γενετική και την ηλικία, άλλοι παράγοντες όπως οι ιατρικές παθήσεις, το κάπνισμα και η έκθεση σε ρύπους μπορούν να επιταχύνουν το γκριζάρισμα.

Ποιες τροφές βοηθούν:

  • Τρόφιμα πλούσια σε χαλκό: Ο χαλκός ενισχύει την παραγωγή μελανίνης και βοηθά τα μαλλιά να διατηρήσουν το χρώμα τους. Εξαιρετικές πηγές χαλκού είναι τα κάσιους, οι πατάτες, τα ρεβίθια και τα μανιτάρια.
  • Ξηροί καρποί και σπόροι: Αμύγδαλα, καρύδια και σπόροι κολοκύθας βοηθούν στη μείωση των πρόωρων γκρίζων μαλλιών.
  • Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β: Τυρόπηγμα, μπανάνες, καρότα και χυμοί λαχανικών ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και την υγεία των μαλλιών.
  • Πρωτεΐνη: Αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης διασφαλίζει φυσική λάμψη και απαλή υφή για τα μαλλιά.
  • Μεταλλικά στοιχεία: Ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το ιώδιο είναι επίσης σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Συνολικά, μια ισορροπημένη διατροφή με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, όπως χαλκός, βιταμίνες Β, ωμέγα-3, σίδηρος και ιώδιο, μπορεί να καθυστερήσει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

Πηγή: in.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020