Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πολυβιταμίνες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πολυβιταμίνες
Οι απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για τις πολυβιταμίνες.

Οι πολυβιταμίνες μπορούν να μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας γίνονται εξαιρετικά γρήγοροι και το πρόγραμμα μας απαιτητικό. Ανάλογα με τον τύπο που θα επιλέξουμε, ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας, μας βοηθούν να παραμένουμε συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί, ενώ μπορούν επίσης να ενισχύσουν την φυσική άμυνα του οργανισμού μας ενάντια σε ιώσεις και κρυολογήματα.

Ωστόσο, πολλές είναι οι απορίες που προκύπτουν σχετικά με την λήψη και την απορρόφηση των βιταμινών. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τις βιταμίνες και τις πολυβιταμίνες:

Έχει σημασία πότε παίρνω τις βιταμίνες;
Οι περισσότερες βιταμίνες μπορούν να ληφθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αν και ορισμένα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται καλύτερα αν ληφθούν με ένα γεύμα πλούσιο σε λιπαρά.

Πότε απορροφώνται καλύτερα;
Οι πολυβιταμίνες συνήθως απορροφώνται καλύτερα με το φαγητό, επομένως μπορείτε να τις πάρετε μαζί με το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σας. Φροντίστε να έχετε φάει επαρκώς για να αποφύγετε τυχόν ενοχλήσεις στο στομάχι.

Πόσες βιταμίνες θεωρείται ότι πρέπει να παίρνω για την καλή λειτουργία του οργανισμού;
Για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού απαιτούνται συνολικά 13 βιταμίνες, εκ των οποίων 9 είναι υδατοδιαλυτές και 4 λιποδιαλυτές.

Τι είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες;
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι οι A, D, E και K και είναι καλύτερο να λαμβάνονται με γεύματα που περιέχουν λιπαρά.

Τι είναι οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες;
Αυτές οι βιταμίνες διαλύονται στο νερό και δεν απαιτούν φαγητό για να απορροφηθούν.

Μπορώ να παίρνω υδατοδιαλυτές βιταμίνες χωρίς πρόγραμμα;
Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες πρέπει να καταναλώνονται τακτικά, καθώς δεν αποθηκεύονται εύκολα στους ιστούς, και η περίσσειά τους αποβάλλεται μέσω της ούρησης.

Τι πρέπει να ξέρω για τη βιταμίνη C;
Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό και να συμβάλλει στην σύνθεση του κολλαγόνου και των νευροδιαβιβαστών. Μπορείτε να τη λαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με ή χωρίς φαγητό. Φροντίστε να αποθηκεύετε τα συμπληρώματα βιταμίνης C σε σκοτεινό, δροσερό μέρος, καθώς είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και το φως.

Τι ισχύει για τις βιταμίνες Β;
Οι βιταμίνες Β είναι διαθέσιμες είτε μεμονωμένα είτε ως συμπλήρωμα του συμπλέγματος Β, που περιλαμβάνει οκτώ βιταμίνες. Δεδομένου ότι είναι υδατοδιαλυτές, μπορείτε να τις πάρετε με ή χωρίς φαγητό, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνιστάται συχνά η λήψη τους το πρωί, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό θρεπτικών συστατικών και στην παραγωγή ενέργειας.

Τι πρέπει να ξέρω για τη βιταμίνη Α;
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Α είναι συχνή σε αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ ορισμένες ομάδες ανθρώπων μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω αυξημένων αναγκών ή αδυναμίας απορρόφησης. Οι έγκυες γυναίκες, οι θηλάζουσες και τα άτομα με κυστική ίνωση μπορεί να χρειάζονται επιπλέον βιταμίνη Α.

Μην ξεχνάτε ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, και είναι καλό να τα λαμβάνετε σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Πηγή: blog.shopflix.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020