Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Adult swaddling: Τι είναι και πως βοηθάει με τη αϋπνία;

Adult swaddling: Τι είναι και πως βοηθάει με τη αϋπνία;
Το adult swaddling είναι η νέα μόδα στα social media. Ωστόσο είναι και αποτελεσματικό στη μάχη μας με την αϋπνία;

Μια νέα τάση φαίνεται να κάνει τον γύρο των social media, προτρέποντάς μας να κοιμηθούμε κυριολεκτικά σαν μωρά, με σκοπό να απολαμβάνουμε γλυκά όνειρα κάθε βράδυ. Το «adult swaddling» ή αλλιώς το «φάσκιωμα ενηλίκων» δεν είναι, ωστόσο, τόσο καινούριο όσο πιστεύεται. Η πρακτική αυτή υπάρχει από το 2015, όταν και άρχισε να κερδίζει έδαφος στην Ιαπωνία. Τώρα, κερδίζει δημοτικότητα σε ευρεία κλίμακα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους χρήστες να ισχυρίζονται ότι μπορεί να προσφέρει ηρεμιστικό αποτέλεσμα, να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τη στάση του σώματος και, κατά συνέπεια, να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Ας εξετάσουμε πιο προσεκτικά τι ακριβώς είναι και αν αξίζει να το δοκιμάσουμε.

Τι είναι το «adult swaddling»
Το 2015, μια Γιαπωνέζα μαία χρησιμοποίησε το «adult swaddling» ως τεχνική για την ανακούφιση της μυϊκής δυσκαμψίας και τη βελτίωση της στάσης του σώματος. Η πρακτική άρχισε να απογειώνεται στις ΗΠΑ στα τέλη του 2020, μετά την παρουσίαση του προϊόντος Hugsleep Swaddle Blanket στο αμερικανικό σόου Shark Tank. Αυτό το προϊόν αναδείχθηκε ως λύση για προβλήματα ύπνου, όπως η αϋπνία και το άγχος, και έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δημοτικότητα στα social media, ιδίως στο TikTok.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το τύλιγμα του σώματος με ένα ελαστικό ύφασμα από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, σε στάση εμβρύου, επιτρέποντας ταυτόχρονα ήπιες κινήσεις, γεγονός που δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και χαλάρωσης. Οι χρήστες του TikTok επιδεικνύουν πώς εφαρμόζουν αυτή την πρακτική, αγκαλιάζοντας τον εαυτό τους με ένα ύφασμα πριν τον ύπνο, όπως ακριβώς γίνεται με τα μωρά.

Υπάρχουν οφέλη;
Τα πλεονεκτήματα του «adult swaddling» συνδέονται στενά με τη θεωρία της βαθιάς απτικής πίεσης, που αφορά το πώς το σώμα μας αντιλαμβάνεται αισθητηριακές πληροφορίες. Αυτή η τεχνική επιτυγχάνει την ηρεμία και τη χαλάρωση μέσω της ήπιας πίεσης στους μύες και το δέρμα, χωρίς απαραίτητα να ασκείται μεγάλη πίεση.

Μια μελέτη του 2020 έδειξε στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι βαριές κουβέρτες, οι οποίες θεωρούνται επίσης μια μορφή βαθιάς απτικής πίεσης, μπορεί να βοηθούν στη μείωση του άγχους. Την ίδια χρονιά, άλλη μελέτη έδειξε ότι η ευχάριστη πίεση μιας αγκαλιάς ή ενός μασάζ μπορεί να ενεργοποιήσει τις νευρικές οδούς και να έχει καταπραϋντική δράση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να έχουν διερευνήσει τα πιθανά οφέλη του «φάσκιωμα ενηλίκων».

Παρά τα υποσχόμενα οφέλη, το adult swaddling δεν έχει ακόμη πλήρη υποστήριξη από την επιστημονική κοινότητα. Αν και η αρχή της βαθιάς απτικής πίεσης έχει βάση, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μεθόδου χρειάζονται περαιτέρω έρευνα.
Prev
Next

Πηγή: in.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020