Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Mαγνήσιο: Γιατί είναι καλύτερο να το παίρνουμε σε χηλική μορφή

Mαγνήσιο: Γιατί είναι καλύτερο να το παίρνουμε σε χηλική μορφή
Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για διάφορες φυσιολογικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, του ελέγχου της γλυκόζης στο αίμα και της υγείας των οστών.

Ενώ το μαγνήσιο υπάρχει φυσικά σε πολλές τροφές, ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάζουν ελλείψεις λόγω διαφόρων παραγόντων (κακές διατροφικές συνήθειες, παθήσεις ή φάρμακα που παρεμβαίνουν στην απορρόφηση του μαγνησίου κ.α.). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει και η επιλογή της κατάλληλης μορφής μαγνησίου είναι πολύ σημαντική.

Τα συμπληρώματα που περιέχουν χηλικό μαγνήσιο προσφέρουν πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες μορφές μαγνησίου. Η χηλική ένωση περιλαμβάνει τη σύνδεση ιόντων μαγνησίου με αμινοξέα ή πεπτίδια, δημιουργώντας σταθερά σύμπλοκα που ενισχύουν την απορρόφηση και τη χρησιμοποίηση του μαγνησίου στο σώμα.

Η χηλική ένωση ενισχύει την απορρόφηση του μαγνησίου στον γαστρεντερικό σωλήνα, εξασφαλίζοντας ότι ένα υψηλότερο ποσοστό του προσλαμβανόμενου μαγνησίου φτάνει στην κυκλοφορία του αίματος και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό. Αυτή η αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με παθήσεις που δυσχεραίνουν την απορρόφηση του μαγνησίου, όπως γαστρεντερικές διαταραχές ή πεπτικά προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση.

Η διαδικασία της μετατροπής σε χηλική ένωση ελαχιστοποιεί επίσης την πιθανότητα γαστρεντερικών διαταραχών ως παρενεργειών που συνήθως συνδέονται με άλλες μορφές συμπληρωμάτων μαγνησίου, όπως το οξείδιο του μαγνησίου. Οι μη χηλικοποιημένες μορφές μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και κοιλιακή δυσφορία σε ευαίσθητους οργανισμούς λόγω των καθαρτικών τους επιδράσεων, περιορίζοντας την ανεκτικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. Το χηλικό μαγνήσιο είναι γενικά καλύτερα ανεκτό, καθιστώντας το μια πιο κατάλληλη επιλογή για άτομα με ευαίσθητο στομάχι.

Τα συμπληρώματα μαγνησίου σε χηλική μορφή έχουν επίσης πιο στοχευμένη δράση μέσα στο σώμα. Οι χηλικές ενώσεις διευκολύνουν τη μεταφορά του μαγνησίου διαμέσου των κυτταρικών μεμβρανών, οδηγώντας σε αποτελεσματική παράδοση στους ιστούς και τα κύτταρα που το χρειάζονται περισσότερο. Αυτή η στοχευμένη προσέγγιση ενισχύει τα οφέλη του συμπληρώματος μαγνησίου, υποστηρίζοντας το ρόλο του σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες.

Συμπερασματικά, η επιλογή μιας χηλικής μορφής συμπληρώματος μαγνησίου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης βιοδιαθεσιμότητας, της ενισχυμένης σταθερότητας, της βελτιωμένης ανεκτικότητας και της στοχευμένης χορήγησης. Αυτά τα οφέλη καθιστούν το χηλικό μαγνήσιο μια προτιμώμενη επιλογή για τα άτομα που αναζητούν μια αποτελεσματική και ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων μαγνησίου και την υποστήριξη της συνολικής υγείας και ευεξίας.

Πηγή: douni.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020