Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Για πάντα νέοι: Δέκα τροφές που μας «χαρίζουν» χρόνια

Για πάντα νέοι: Δέκα τροφές που μας «χαρίζουν» χρόνια
Οι τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο μπορούν να προσφέρουν νεανική λάμψη και να ενισχύσουν τη συνολική μας υγεία.

Το κολλαγόνο είναι η πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα μας ελαστικότητα, και καθώς μεγαλώνουμε, η παραγωγή του μειώνεται. Οι τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή αυτές που ενισχύουν την παραγωγή του, συμβάλλουν στη δημιουργία των δομικών στοιχείων που χρειαζόμαστε για μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

10 τροφές με αντιγηραντική δράση

1 Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι πηγή διατροφικού κολλαγόνου και καλής ποιότητας πρωτεΐνης. Η περιεκτικότητα σε κολλαγόνο ποικίλλει, με το μπούτι να περιέχει περισσότερο κολλαγόνο από το στήθος.

2 Ψάρι
Όπως και άλλα ζώα, τα ψάρια περιέχουν οστά και συνδέσμους από κολλαγόνο. Σύμφωνα με μελέτες, αυτή η μορφή κολλαγόνου μπορεί να είναι πιο βιοδιαθέσιμη και ωφέλιμη για την υγεία και την ελαστικότητα του δέρματος. Παράλληλα, το κρέας των ψαριών έχει λιγότερο κολλαγόνο από άλλα μέρη που δεν καταναλώνονται συχνά.

3 Ασπράδια αυγών
Παρόλο που τα αυγά δεν περιέχουν συνδετικούς ιστούς, τα ασπράδια είναι πλούσια σε προλίνη, ένα αμινοξύ απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου.

4 Εσπεριδοειδή
Η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή προ-κολλαγόνου και μπορεί να ενισχύσει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και λάιμ είναι γεμάτα με αυτό το θρεπτικό συστατικό.

5 Μούρα
Τα μούρα, όπως φράουλες, σμέουρα και βατόμουρα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

6 Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι και λάχανο, είναι βασικά σε μια υγιεινή διατροφή. Η χλωροφύλλη που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα.

7 Φασόλια
Τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και περιέχουν λυσίνη, ένα αμινοξύ που χρειάζεται για τη σύνθεση κολλαγόνου, καθώς και χαλκό, που είναι επίσης απαραίτητος.

8 Κάσιους
Τα κάσιους περιέχουν ψευδάργυρο και χαλκό, που ενισχύουν την ικανότητα του σώματος να δημιουργεί κολλαγόνο.

9 Ντομάτες
Μια καλή πηγή βιταμίνης C, οι ντομάτες προσφέρουν σημαντική ποσότητα αυτού του θρεπτικού συστατικού και είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.

10 Πιπεριές
Οι πιπεριές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C και μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή σάντουιτς για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Άλλα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου περιλαμβάνουν ψευδάργυρο, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε. Έτσι, τα φρούτα και τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα είναι επίσης ευεργετικά για την υγεία της επιδερμίδας.

Σχετικά με το κολλαγόνο και τη διατροφή
Η ποικιλία τροφών στη διατροφή μας μπορεί να είναι δύσκολη. Ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν αν η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κολλαγόνο μεταφράζεται σε πιο σφριγηλό δέρμα, καθώς το οξύ του στομάχου μπορεί να διασπά τις πρωτεΐνες κολλαγόνου πριν φτάσουν στο δέρμα.

Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν υποσχόμενα αποτελέσματα. Μια μετα-ανάλυση του 2023, που εξέτασε 26 μελέτες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε τέτοιες τροφές μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία του δέρματος και όχι μόνο.

Πηγή: in.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020