Espa - 2014-2020
Είσοδος στον λογαριασμό σας

Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Ο σημαντικός ρόλος του σιδήρου στην γυναικεία υγεία

Ο σημαντικός ρόλος του σιδήρου στην γυναικεία υγεία
Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της βέλτιστης υγείας, ιδίως για τις γυναίκες. Από τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας έως την υποστήριξη της συγκέντρωσης και τη συμβολή στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη συνολική ευεξία. Ωστόσο, πολλές γυναίκες συχνά παραβλέπουν τη σημασία της διατήρησης επαρκών επιπέδων σιδήρου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και την καθημερινότητά τους.

Μία από τις πρωταρχικές λειτουργίες του σιδήρου είναι η συμμετοχή του στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα. Χωρίς επαρκή σίδηρο, ο οργανισμός δεν μπορεί να παράγει επαρκή ποσότητα αιμοσφαιρίνης, με αποτέλεσμα μια κατάσταση γνωστή ως σιδηροπενική αναιμία. Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε σιδηροπενική αναιμία εξαιτίας παραγόντων όπως η απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση και η εγκυμοσύνη. Τα συμπτώματα της σιδηροπενικής αναιμίας περιλαμβάνουν κόπωση, αδυναμία, δύσπνοια και μειωμένη συγκέντρωση, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή.

Η διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων σιδήρου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης σιδήρου μέσω της διατροφής ή της χορήγησης συμπληρωμάτων είναι απαραίτητη για την υποστήριξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης και την προαγωγή της ευημερίας τόσο της μητέρας όσο και του βρέφους.

Ο σίδηρος παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της γνωστικής λειτουργίας και της συνολικής υγείας του εγκεφάλου. Ο σίδηρος εμπλέκεται στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της διάθεσης, τη νοητική ικανότητα και τη συναισθηματική ευημερία.

Επιπλέον, ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της κόπωσης. Οι γυναίκες στην εφηβεία και όσες ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά έλλειψης, όπως επίσης και τα άτομα με παθήσεις του γαστρεντερικού οι οποίες επηρεάζουν την απορρόφηση του μετάλλου. Εξασφαλίζοντας επαρκή πρόσληψη σιδήρου μέσω των τροφών ή με τη βοήθεια συμπληρωμάτων πλούσιων σε σίδηρο, οι γυναίκες μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους και να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την κόπωση.

Για τις γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο έλλειψης σιδήρου ή για εκείνες με αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο, μπορεί να είναι απαραίτητη η λήψη ενός συμπληρώματος σιδήρου. Προτιμήστε ένα συμπλήρωμα διατροφής που εκτός από επαρκή ποσότητα σιδήρου θα περιέχει και συμπαράγοντες, όπως η βιταμίνη C και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αυξάνουν την απορρόφησή του, εξασφαλίζοντας καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: douni.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right
Point System
Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon
Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!