Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Πώς να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά

Πώς να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά
Υπάρχει μια ιεραρχία στη ζωή, και ο σεβασμός πρέπει να είναι κτήμα του παιδιού—προς τους άλλους, τους φίλους του, τους γονείς του και πρώτα απ' όλα, προς τον ίδιο του τον εαυτό.

Συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα ευγενικό παιδί:

Θέστε τα δικά σας πρότυπα ευγένειας
Πριν κάνετε παρατήρηση για το πώς μίλησε ή αντέδρασε, είναι σημαντικό να ορίσετε ξεκάθαρα τις προσδοκίες σας. Έχετε πει στο παιδί να μιλάει στον πληθυντικό σε ξένους; Του έχετε δείξει πώς να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις προσδοκίες σας; Μην υποθέτετε ότι θα τα μάθει στο σχολείο ή ότι θα σας παρακολουθήσει και θα μιμηθεί. Εξηγήστε του πώς πρέπει να μιλάει και πώς να απευθύνεται σε τρίτους, πάντα σύμφωνα με την ηλικία του. Αν δεν γνωρίζετε τον κατάλληλο τρόπο, ζητήστε συμβουλές ή αναζητήστε πληροφορίες σε βιβλία ή στο διαδίκτυο. Μην αφήνετε τον χρόνο να περάσει χωρίς να μιλήσετε, προτού ο ενικός γίνει η μοναδική του επιλογή.

Μην το κάνετε πάρα πολύ νωρίς
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει μια κατάλληλη ηλικία για να μάθουν τα παιδιά τρόπους. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αυτή η ηλικία είναι γύρω στα 3-4 χρόνια. Σε αυτή την περίοδο, ο εγκέφαλος του παιδιού μπορεί να αντιληφθεί και να θυμηθεί αυτά που μαθαίνει. Οι βασικοί κανόνες, όπως το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ», μπορούν να διδαχθούν και νωρίτερα.

Κάντε το παιχνίδι
Το παιχνίδι ρόλων είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος. Δημιουργήστε μικρές σκηνές και δείξτε τις διαφορετικές πτυχές της ευγενικής και της αγενής συμπεριφοράς. Χρησιμοποιήστε εικόνες και κινήσεις για να τονίσετε το σωστό και το λάθος. Θυμηθείτε ότι οι τρόποι διδάσκονται καλύτερα στην πράξη παρά στη θεωρία. Είναι όπως ένα πείραμα στη φυσική: άλλο να ακούτε για την έκρηξη ενός ηφαιστείου και άλλο να το βλέπετε να συμβαίνει! Μπορείτε να παίξετε σενάρια και να ζητήσετε από το παιδί να περιγράψει τα συναισθήματά του σε κάθε περίπτωση, ώστε να κατανοήσει τον αντίκτυπο της συμπεριφοράς του στους άλλους. Ακόμη, μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε τις δραστηριότητές σας για να τις παρακολουθήσετε και να τις συζητήσετε.

Μην νευριάζετε υπερβολικά όταν ξεχνάει τους τρόπους του
Αν ξεχάσει να πει κάτι ή δεν συμπεριφερθεί σωστά, αποφύγετε να το μαλώσετε μπροστά σε άλλους. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να τους ντροπιάσει και να τους φοβίσει. Κρατήστε την παρατήρηση για αργότερα και τονίστε ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί στο μέλλον. Αν τους κάνετε παρατήρηση μπροστά σε άλλους, μπορεί να αντιδράσουν αρνητικά.

Ακολουθήστε κι εσείς τους κανόνες σας
Τα παιδιά μιμούνται κυρίως τους γονείς τους. Είναι σημαντικό να είστε συνεπείς με αυτά που τους λέτε. Αν κάποια φορά δε φερθείτε σωστά, ζητήστε συγγνώμη, δείξτε ότι το καταλάβατε και συζητήστε το. Μην αφήσετε την ίδια κατάσταση να επαναληφθεί!

Πηγή: firsttimemommy.gr 
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020