Είσοδος στον λογαριασμό σας
Το καλάθι μου

Προϊόντα: {{countCartProductPieces}}
Σύνολο : {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ - {{(cartDefaultCouponDiscount * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ = {{((cartTotal - cartDefaultCouponDiscount) * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€ {{(cartTotal * selectedCurrency.rate).toFixed(2)}}€

Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 39€ με Box Now

Ελάχιστο ποσό παραγγελίας με 'Αποστολή με Courier' 9,90

Αναζήτηση

Ύπνος Ομορφιάς: Οκτώ Συμβουλές για Να Το Πετύχετε

Ύπνος Ομορφιάς: Οκτώ Συμβουλές για Να Το Πετύχετε
Τι Είναι ο Ύπνος Ομορφιάς και Πώς Μπορεί να Μας Βοηθήσει;

Οι αμέτρητες υποχρεώσεις και ο καθημερινός μας τρελός ρυθμός συχνά μας αναγκάζουν να παραμελούμε τον ύπνο. Ωστόσο, τι γίνεται αν το μυστικό για να δείχνετε και να αισθάνεστε καλύτερα δεν περιορίζεται μόνο στις τελευταίες τάσεις ευεξίας; Σύμφωνα με έρευνες, ο ύπνος ομορφιάς (beauty sleep) είναι κάτι παραπάνω από μια φράση—υπόσχεται πραγματική αναζωογόνηση και ευεξία.

Τι Είναι ο Ύπνος Ομορφιάς;

Η επαρκής ξεκούραση σας βοηθά να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Ο ύπνος ομορφιάς αναφέρεται στις αναζωογονητικές και επανορθωτικές ιδιότητες του ύπνου, οι οποίες ωφελούν το δέρμα, τα μαλλιά και τη συνολική υγεία και ψυχολογία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα σας εισέρχεται σε κατάσταση επανόρθωσης. Τα κύτταρα αναγεννώνται και απελευθερώνονται ορμόνες που επιδιορθώνουν τους ιστούς και τους μύες. Αυτή η διαδικασία οδηγεί σε φυσική λάμψη, λιγότερες ρυτίδες και πιο υγιή επιδερμίδα. Αν παραλείπετε τον καλό ύπνο, σίγουρα έχετε παρατηρήσει μαύρους κύκλους, πρησμένα μάτια και θαμπό δέρμα.

Οι ώρες ύπνου που απαιτούνται ποικίλλουν ανά άτομο, αλλά οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7 έως 9 ώρες ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ. Αν αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τις συνήθειές σας.

Πώς Θα Τον Πετύχετε

  • Καθιερώστε Ένα Σταθερό Πρόγραμμα Ύπνου: Στοχεύστε να πηγαίνετε για ύπνο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα καθημερινά, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αυτή η συνέπεια βοηθά στη ρύθμιση του βιολογικού σας ρολογιού, διευκολύνοντας τον ύπνο και την ανανέωση.
  • Δημιουργήστε Μια Χαλαρωτική Ρουτίνα: Προτού κοιμηθείτε, ασχοληθείτε με ήπιες δραστηριότητες, όπως ανάγνωση ή διαλογισμός. Αποφύγετε τις οθόνες, καθώς το μπλε φως μπορεί να διαταράξει τον φυσικό κύκλο ύπνου-αφύπνισης.
  • Φτιάξτε Ένα Καταφύγιο Ύπνου: Το περιβάλλον στο οποίο κοιμάστε είναι κρίσιμο. Διατηρήστε την κρεβατοκάμαρα σκοτεινή, ήσυχη και δροσερή (15-19°C). Επενδύστε σε άνετο στρώμα και χρησιμοποιήστε κουρτίνες συσκότισης ή μάσκα ύπνου για καλύτερη ποιότητα ύπνου.
  • Προσεγγίστε τη Διατροφή σας: Η διατροφή σας πριν τον ύπνο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά του. Αποφύγετε βαριά γεύματα, καφεΐνη και αλκοόλ κοντά στην ώρα του ύπνου. Επιλέξτε ελαφριά σνακ όπως μπανάνα ή ζεστό γάλα.
  • Ασκηθείτε Τακτικά: Η σωματική δραστηριότητα προάγει τον καλύτερο ύπνο μειώνοντας το άγχος. Αποφύγετε ωστόσο την άσκηση κοντά στην ώρα του ύπνου, καθώς μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους.
  • Περιορίστε τους Υπνάκους: Ένας σύντομος υπνάκος μπορεί να είναι αναζωογονητικός, αλλά αν διαρκέσει περισσότερο, μπορεί να επηρεάσει τον νυχτερινό ύπνο. Προτιμήστε υπνάκους κάτω από 30 λεπτά και όχι αργά το απόγευμα.
  • Διαχειριστείτε το Άγχος: Εάν το μυαλό σας τρέχει με σκέψεις για την επόμενη ημέρα, μπορεί να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε. Χρησιμοποιήστε τεχνικές χαλάρωσης όπως βαθιά αναπνοή ή journaling για να ηρεμήσετε πριν τον ύπνο.

Πηγή: in.gr
central pharmacy leaf icon
central pharmacy leaf icon right

Point System

Το Central επιβραβεύει τις αγορές σας!

Track you order icon

Track your order

Ενημερωθείτε άμεσα και απλά για την εξέλιξη της παραγγελίας σας σε πραγματικό χρόνο!

Espa - 2014-2020